Friday, August 12, 2011

air-cond dahi .

hye hye hye bloggers .
i'm such not in the mood today .
not in a good condition .
heavy headache, hot here and there .
maybe sebab berjemur tengah panas yesterday .

okay, selalu nya bila saya demam or having a headache, saya jarang ambil Panadol . sebab ia akan mendatangkan side effects yang teruk later jika diambil dengan kerap kann . so, bila dah sakit tahap dewa sangat, baru lah saya ambik itu Uncle Panadol . hehee :)

everytime i'm having a fever, saya selalu nya pakai air-conditioner kat dahi . what ? erks -___-"

.
.
.
.
.
.
.
.
.
**thanks Encik Google for this picture . hehee :)**

haaa, you guys tau tak apa ni ?
kalau tau, bagus :)
well, coolfever a.k.a koolfever ni memang best gilak pakai time demam .
ia ni berfungsi macam serap haba panas dalam badan kita lah .
once dah letak kat dahi, ia akan melekat and kita akan rasa sejuk jek .
perrgghhh !
besttt gilak .
then, makin lama ia akan kering and dah tak melekat .
tu tanda nya power ia dah habis lah .
so, boleh lah buang :)
kalau rasa masih tak cukup, tepek lah lagi kat dahi tuu .
hahaa :P

biasa nya, satu pun dah cukup untuk buat demam kita reda . for me, ia sangat berkesan lah . fyi, benda alah ni memang wajib ada dalam stok barang simpanan saya . kalau dah habis jek, memang kalut lah pergi beli . so that nanti kalau tetiba demam, takda lah susah payah nak membeli nya pulakss kan . well, sediakan payung sebelum hujan kann . ecewahhhh ! 

okay lahh, nak g tepek lagi lah . suka sejuk sejuk ni . hihii :D chow chin chowwww :)



moreh ohh moreh .
yippiii !

thanks for reading this entry yawww :)

18 comments:

  1. kite pun selalu pakai tapi biasa lah tido ganas..HAHA! bgn2 mesti dah tercabut..HAHA!

    ReplyDelete
  2. bila nak demam nei,nak pakai coolfever jugak.hee

    semoga cepat sembuh ye dear. ;)

    ReplyDelete
  3. ekin demam ni.. nak try lah ~

    ReplyDelete
  4. oo.cam tu eh.. aku tak pernah plak try benda ni..

    ReplyDelete
  5. ade cool fever lebih tak? nak satu..

    ReplyDelete
  6. tak pernah try lagi benda nie..selalu demam makan panadol n tido..hehe

    ReplyDelete
  7. haha . .
    siyea la bnde uh leyh kebahkan dmam kiter?
    emm . . ta pena try larh . .
    coz tgok rupe pown cm xd kemampuan jewp . .
    haha

    ReplyDelete
  8. tak penah pakai. nanti nak try laaaa.

    ReplyDelete
  9. xpenah try, nanti nak try (eh, tamau2 demam,,huhu,)noted je..

    ReplyDelete
  10. ; bitter, lebih kurang sama lah kita . hahaaa :P

    ReplyDelete
  11. ; elyana, tak payah nak tunggu demam pun takpa . tepek jek kat dahi tuu . hahaa :P ohh, thanks dear :)

    ReplyDelete
  12. ; ekin, you should try dear ! bestttt :)

    ReplyDelete
  13. ; zul, try lah broo ! hihii :D

    ReplyDelete
  14. ; syahiroo, ado ! meh lah ambik . miahahahahaa !

    ReplyDelete
  15. ; kimicnol, you should try this instead of taking Panadol lah broo :)

    ReplyDelete
  16. ; khairy, like seriouslyy bro :) you should try too ! murah jek lah weyhhh . hihii :D

    ReplyDelete
  17. ; shedameor, try jangan tak try dear :)

    ReplyDelete
  18. ; fiq, kalau demam baru lah try okayy :)

    ReplyDelete