Monday, September 19, 2011

matang lah sikit .

okay semua ! whatsdupp ? apa cerita kalian semua ? hope everything is fine okayy :) cuti 3 hari amacam ? best ? as for me, apa lagi . ber-shopping jek lah kerja nya . hihii :D tup tup, hari ni dah pun Monday kann . class pun dah start . last week just 'warming classes' jek punn . so, say hello to new semester ! i hope you will be good to me okayy :)


i don't know why lah lately ni saya tengok banyak betul status status yang bangang muncul kat FB tuu . bangang kat sini bermaksud menyakitkan mata saya jek bila click Home FB tuu . 


kes 1, couple bergaduh . sumpah memang hot lah jadi nya FB tuu . yang sorang ni update status cenggini, yang sorang lagi pulakss update status cenggitu . bergaduh through FB status . lagi best pulakss bila ramai yang like and comment kannn . terbaikkkk !


kes 2, kawan kutuk kawan . ni lagi satu cerita . tak tau lah kutuk sebab benci or jeles or what . tak dapat kutuk depan depan, kutuk dalam FB pun jadi lah yek . seronok yek cenggitu ?


kes 3, hacked status FB kawan . mentang mentang lah kawan kau tu baik, kau nak pijak kepala dia pulaks yek . kalau update status yang baik baik and sedap mata memandang takpa lah . ni tidak . di-update-nya status yang bangang bangang and macam taikkk ! 


please lahh weyhh . matang lah sikit . saya tau lah tu hak masing masing nak update status macam mana sekali pun . well, saya tak kata pun saya halang kan . siapa lah saya nak halang menghalang orang ni . erks ! -___-


orang ramai yang membaca memang rasa seronok baca status status yang hot hot hottuihh tuu . tapi at least, cuba lah pikir tentang diri sendiri dan orang yang terlibat sama tuu . tak kesian ke hah ? pernah tak you guys terpikir yang bila status status cenggitu di-update, you guys sebenar nya secara tak langsung dah buka keaiban diri sendiri dan orang orang yang berkenaan sekali tuu .


ada benda dalam dunia ni yang kita boleh main redah jek . but there are things yang kita kena ambik kisah jugaks . jangan nak jadi budaks sangat . badan dah besar gajah, tinggi dah mengalah zirafah . tapi macam orang takda berakal jek update status yang bangang segala bagai tuu .


jangan nak ikut kan perasaan sangat . pikir dulu sebelum buang ! *ehh, ada kaitan ke ?* hahahahaa !




p/s ; peringatan untuk diri sendiri jugaks sebenar nya .
sama sama lah kita yek !


kije hebat hebat yek Putera !
ahaks :)


thanks for reading this entry yawww :)

7 comments:

  1. er er terasa.kenkadang ikut hati je nk update status. =.='.tapi kalau dah over sgt abg sy akan tgr.hehe,

    ReplyDelete
  2. yup betul tu..ramai yg main tulis je ikut suka..bahaya woo mcmtu kan?

    ReplyDelete
  3. EMOSI ITU BULE MEMBUNUH

    #OKE XDAK KENA MENGENA KOT

    ReplyDelete
  4. ; nin, terasa banyak ke sikit ni ? hikhikk :P terpulang pada individu tu sendiri sebenar nya . heee :)

    ReplyDelete
  5. ; imbobo, memang bahaya sampai ada yang makan diri sendiri . like seriouslyy okayy .

    ReplyDelete
  6. ; aniswany, emosi tu indah sebenar nya . tapi bila dah salah guna, tu yang jadi bahaya sampai boleh membunuh . ecewahhhh !

    ReplyDelete
  7. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete