Friday, September 23, 2011

guwa suka minum arak . lu ada ?

okay peeposs ! salam Jumaat untuk semua . yeayyy ! seronok nak sambut weekends . dah lah class on Friday only one in the morning . terbaik wokk ! memang syiokk lah kalau nak berjimba during weekends kann . lagi best kalau dapat balik rumah . okayy, i will soon :) wait for me home sweet home ! *okay, enough with merepek kat intro* hihii :D

now, back to my main point and story here . okay, before that i wanna ask you guys lah kann . pernah minum arak tak ? whattt ? tak pernah ? okay, jom try ramai ramai . nampak macam sedap and syiokk habis jek kalau dapat minum . erks ! -___-"

i used to hangout and lepak lepak with my awesome friends at few awesome places around KL . well, lepak and makan makan plus sembang sembang yang mampu merapatkan lagi hubungan silaturahim kitorang semua lah kann . ecewahhh !

but, there are something yang sangat menyesakkan mata saya time lepak lepak ni lah . Malay peoples minum arak secara public ! whatthef**k ! well, memang tempat tempat lepak yang i used to go tuu memang public and sesuai sangat sangat lah untuk lelepaks ni . sumpah awesome guwa cakap sama lu !

unfortunately, dah jadi tak berapa nak awesome sangat lah bila tengok orang orang Melayu minum arak secara terbuka ni kan . siap berkepak kepak tangan time tuang arak tuu . and then, laga laga glasses lah and say 'cheers" . perrgghhh ! sumpah nampak macam bangga gilak lah dapat minum arak tuu . memang jelas terpancar kat muka tu weyhh . baik lelaki mahupun perempuan . sama jek lagak nya . ggrrrr !

ehh hello ! kalau lu dah gian sangat nak minum pun, pergi lah bar . kan tempat tu lebih sesuai kalau nak minum air setann tuu . ni tidak . lu minum kat tempat public apa barang . nampak sangat lu tuu peminum air setann yang low class lah weyhhh ! 

i'm afraid that makin lama makin ramai orang Melayu atau lebih tepat nya orang Islam ni minum arak kat public tanpa segan silu . sekarang ni pun saya tengok dah macam jadi trend jek perkara ni . haiissshhh ! mintak simpang lah kann .

thank GOD . sejahil jahil dan senakal nakal saya ni pun, saya tak pernah lah lagi sentuh arak okayy . setitik air arak tu umpama 40 hari ibadat kita tak diterima kann *correct me if i'm mistaken* . so, jauh jauh kan lah diri kita semua from arak okayy .

like i said before, kalau nak minum sangat pun, cari lah tempat yang sesuai . its not like saya support pulaks those who drinks pulaks . it just that setidak tidak nya dapat mengurangkan ia daripada berleluasa . because saya sendiri pun tak suka dengan kaki kaki botol ni . semoga kita semua dijauhkan daripada air setann tuu . insyaALLAH :)


siapa nak tolong saya kemas and hias bilik ni ?
sila angkat kaki !
hikhikk :D

thanks for reading this entry yawww :)

21 comments:

  1. zaman sekarang org minum arak macam minum air sejuk je kan...haihhh -.-

    ReplyDelete
  2. air syaitan
    ibu segala maksiat
    baik aku minum air ho ho holick

    ReplyDelete
  3. saya sokong.dorang memang tak tahu hormat org lain.

    ReplyDelete
  4. pergh. geram plak sya asa kt diorg bla bca n3 awk ni. bgga la dpt tempah neraka kn.

    ReplyDelete
  5. errmm..tulah kata.....apalah nak jadi generasi sekrg..tak hormat langsung masyarakjat sekeliling!!errrgghhh...sampah masyarakat tol!

    ReplyDelete
  6. ish2... semua berkenaan dengan arak...semua dosa...

    ReplyDelete
  7. arak raja sgala kjahatan..nmpaak mcm takde apa,tp bila dh mabuk mcm2 bnda boleh bt...huaaaa...nauzubillahiminzalik..minta simpang..

    ReplyDelete
  8. bala.. bala.. patut la..
    ko kena kuatkan iman ko.. jgan jdik macam diaorg tu..
    apa yg ko lakukan memang betul r..

    ReplyDelete
  9. tulah, macam dah jd kebiasaan pl dorang minum..

    ReplyDelete
  10. in kl they are too open smpai mnjadi satu kebiasaan.. hmm kita dah tak mampu nak tegur manusia mcm ni..

    yang penting, kita dah besar, dan JANGAN la sesekali mencuba minuman syaitan tu

    ReplyDelete
  11. yosh!ape nk jd...aritu masa berbuka puasa kat luar ade nampak 4 5org budak melayu pompuan n laki yg slamber makan at public siang2 hari.memang sesak mata dbuatnye.hu3

    ReplyDelete
  12. sangka baiklah orang melayu yang minum tu bukan orang islam sebab bukan semua orang melayu tu beragama islam...tapi orang islam ada dari bangsa melayu, cina, india dll..

    ReplyDelete
  13. hye nina..
    same nama la :)
    btw mmang xptut la mnum secara open mcm tu
    sosial mcm mne pun air tu xpyah sntuh pun xpe

    ReplyDelete
  14. yup. betol meh. sye pun skong jugak. if mau, g bar maa ;)

    ReplyDelete
  15. kat hartamas lagi lahh.. selamba je minum air setan tu..

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. bukan kl je,luar bandar pun skrg byk sudah... msyrkt kita pun skrg mengamalkan hidup scr kau-kau, aku-aku.. ni lah jadinye...

      Delete
  17. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete